Matematik

HJÆÆÆLP:

30. maj 2014 af Nogett (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvordan beregner man denne opgave? med mellem regninger og tekst tak..

Nedenstående tabel viser sammenhængen mellem højden af en flagstang og højden af det dannebrogsflag, der passer til.

Flagstangens højde (m) 8,0 12,0

Flagets højde (m) 1,70 2,45

Denne sammenhæng kan beskrives ved formlen

y = ax + b ,

hvor både flagstangens højde x og flagets højde y er målt i meter.

a) Bestem tallene a og b.

b) Hvor højt skal et flag være for at passe til en 15 m høj flagstang?

Fotoet viser Dannebrog på en flagstang ved Brøndby Stadion. Flaget er 9,0 m højt.

c) Hvor høj er flagstangen på Brøndby Stadion?


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. maj 2014 af SuneChr

Løs
 (I)    1,7  =    8a + b
(II)  2,45  =  12a + b


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. maj 2014 af SuneChr

Du har nu, inden for kort tid, lagt otte matematikopgaver ud uden tilsyneladende at ha' set, hvad det drejer sig om. Sådan fungerer Studieportalen ikke. Du må vise, at du har forsøgt at løse opgaven, inden den lægges ud.
Det her ligner en let måde at slippe afsted på.


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. maj 2014 af Citadel (Slettet)

#2

Du har nu, inden for kort tid, lagt otte matematikopgaver ud uden tilsyneladende at ha' set, hvad det drejer sig om. Sådan fungerer Studieportalen ikke. Du må vise, at du har forsøgt at løse opgaven, inden den lægges ud.
Det her ligner en let måde at slippe afsted på.

Jeg skulle lige til at sige det samme, Sune. Det virker heller ikke som om, at vores svar bliver læst (der bliver i hvert fald ikke svaret!).


Skriv et svar til: HJÆÆÆLP:

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.