Kemi

Massseprocent

30. maj 2014 af teamwork (Slettet) - Niveau: B-niveau

Et bestemt metal M danner forbindelsen MBrx, hvor masseprocenten af brom er 71.5 %

Jeg har antaget en gram af stoffet, og finder stofmængden n(Br) = 0.715/79.90 = 0.0089 g/mol. 

Men så kan jeg ikke rigtig se hvordan jeg skal videre. nogen der har et hint?


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

Hvad går opgaven ud på?


Svar #2
30. maj 2014 af teamwork (Slettet)

hov undskyld. Spørgsmålet er hvilket metal er der tale om


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

1 g af stoffet indeholder så    1g·0,715/(79,904g/mol) = 0,00894824 mol Br .

Det indeholder så 0,285g af metallet M , der må svare til 0,00894824/x mol .

Mulige atommasser for metallet M er da   x·0,285/0,00894824 g/mol , med x = 1, 2, 3, 4, ...


Svar #4
31. maj 2014 af teamwork (Slettet)

Det giver ikke mening i forhold til de svarmuligheder der er.  

svarmulighederne er 

a) FeBr2

b) FeBr3

c) CuBr2

d) CuBr

e)AgBr


Brugbart svar (0)

Svar #5
31. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Med x = 2 finder man x·0,285/0,00894824 g/mol = 63,7 , der er meget tæt ved kobbers atomvægt 63,5 . Altså er der tale om CuBr2 .


Skriv et svar til: Massseprocent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.