Kemi

Pufferopløsning

31. maj 2014 af teamwork (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg sidder med den vedhæftede opgave. 

Jeg anvender formlen 

pH=pka+log([base]/[syre])

ka=1,8*10^-5

pk= -log(ka)

[syre]=0.5

[base] finder jeg ved c=n*V 

n=29/ (12+3*1+12+2*16+1*22.99)=0.35

c=0.35* 1

pH=-log(1.8*10^-5)+log(0.35/0.5)=4.58 ≈4.6

er fremgangsmåden rigtig? 

Vedhæftet fil: puffer.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
31. maj 2014 af Heptan

Ja

Evt. brug nogle flere decimaler på molare masser


Skriv et svar til: Pufferopløsning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.