Kemi

koncentration i mættet opløning

31. maj 2014 af teamwork (Slettet) - Niveau: B-niveau

Vi har en mættet vandig koncentration af kobber(I)iodid (CuI,Ksp=5.1*10-12). Hvad er den aktuelle koncentration af cu+-ioner i opløsningen

Jeg har fundet ud af at man ved en mættet vandig opløsning kan sige 

s^2=5.1*10-12

s=2*10^-6

Men jeg er ikke helt med på hvad der foregår, hvad står ksp for og hvad står s for. hvad gør man hvis det ikke er en mættet opløsning


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. maj 2014 af Heptan

K0 = [Cu+] [I-]

5.1*10-12 = x^2


Svar #2
31. maj 2014 af teamwork (Slettet)

Hvorfor er [Cu+]=[I-]


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. maj 2014 af Heptan

Fordi [Cu+] = [I-] i ionforbindelsen CuI, som er et salt med lige mange af hver ion

Forestil dig at du har et salt, et fast stof, som hældes i vand, og du ønsker at beregne opløseligheden af saltet.

Det er dog noget andet hvis der i forvejen er en mængde af den ene ion i opløsningen, dette kaldes for fællesioneffekten, men det er ikke tilfældet her.


Skriv et svar til: koncentration i mættet opløning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.