Kemi

reaktionslining /ionform

31. maj 2014 af solsikke1 - Niveau: 9. klasse

hej... når calcium reagerer med vand, dannes der kalkvand. 

er dette rigtigt OG hvordan er det på ionform?????

Ca + 2H2O -> Ca(OH)2 + H2 


Svar #1
31. maj 2014 af solsikke1

og er denne rigtig afstemt?:

Zn++     +     H2++ SO4- -    ->    H2++     + Zn++SO4--


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. maj 2014 af mathon

         Ca (s)   +   2 H2O (l)   --->   Ca2+ (aq)   +   2 OH- (aq)   +   H2 (g)


Svar #3
31. maj 2014 af solsikke1

Hvad med på ionform?? Og hvad er (s) og (l) osv???

Brugbart svar (0)

Svar #4
31. maj 2014 af mathon

s = solid = fast stof
aq = aqua = vandopløst
l = liquor = væske


Svar #5
31. maj 2014 af solsikke1

MEn den er ikke afstemt med + og - ?
Kan du hjælpe mig med det?

Brugbart svar (0)

Svar #6
31. maj 2014 af mathon

           Zn_{\; (s)}\; \; \; + \; \; \; 2\; H_3O^+\; _{(aq)}\; \; \; \rightarrow \; \; \; Zn^{2+}\, _{\; (aq)}\; \; \; +\; \; \; 2\; H_2O\; _{(l)}\; \; \; +\; \; \; H_2\; _{(g)}


Svar #7
31. maj 2014 af solsikke1


Svar #2 - Citér
3 timer siden af mathon

Ca (s) + 2 H2O (l) ---> Ca2+ (aq) + 2 OH- (aq) + H2 (g)


Kan du hjælpe med at afstemme denne ? På ionform??????

Brugbart svar (0)

Svar #8
02. juni 2014 af mathon

i #2 er det, der kan skrives på ionform, skrevet på ionform.


Skriv et svar til: reaktionslining /ionform

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.