Fysik

Parallelforbindelse - Det haster!

31. maj 2014 af mollylar22 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Argumentér for at det er pæren med den mindste modstand, der lyser mest, når de to pærer sidder parallelt.


Svar #1
31. maj 2014 af mollylar22 (Slettet)

Og dette er billedet.


Svar #2
31. maj 2014 af mollylar22 (Slettet)

Det er den pære i parallelserien, som ikke er tæt ved batteriet, der lyser mest, men hvorfor?


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. maj 2014 af Jerslev (Slettet)

#0: Batteriet leverer en fast spændingsforskel, der er ens over de to pærer.

Hvis du antager, at Ohms lov gælder for glødetråden i en pære ved du, at U = R*I.

Hvis U er fast, men R er lavere i den ene pære end den anden, hvad skal så gælde for I?


Svar #4
31. maj 2014 af mollylar22 (Slettet)

Så må I være større, men hvad kan man sige om effekten?


Svar #5
31. maj 2014 af mollylar22 (Slettet)

eller rettere sagt, hvad vil det betyde for effekten??


Brugbart svar (0)

Svar #6
31. maj 2014 af hesch (Slettet)

Du skal anvende:

P = U * I ,    I = U / R       =>

P = U2 / R

U er konstant ( ens for begge pærer ), men P er omvendt proportional med R.


Skriv et svar til: Parallelforbindelse - Det haster!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.