Matematik

Potensfunktion

01. juni 2014 af migmigogattermig (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg har fået en opgave, som jeg ikke helt kan finde ud af. Er der noget der kan hjælpe?

Der står: Ved fodring af hunde med et bestemt foder er sammenhængen mellem hundens vægt x, målt i kg og den anbefalede daglige fodmængde y, målt i gram, bestemt ved funktionen

25*x^0,75

En mand har to hunde

Den ene vejer 30% mere end den anden.

Hvor mange procent mere foder skal den tunge hund have?

Er det så bare 30%? Det tvivler jeg på.

Jeg håber der er nogle der kan hjælpe.


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. juni 2014 af Andersen11 (Slettet)

Man skal beregne

      ( f(x·1,30) - f(x) ) / f(x) = f(x·1.30)/f(x) - 1 = 1,300,75 - 1 .


Svar #2
01. juni 2014 af migmigogattermig (Slettet)

Hvorfor sådan?


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. juni 2014 af HFNU (Slettet)

Er det ok jeg lige spørger:)

Er det fy som er = 1,30 ^0,75-1?


Svar #4
01. juni 2014 af migmigogattermig (Slettet)

fy?


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. juni 2014 af HFNU (Slettet)

Mener det er fremskrivningsfaktoreren y-værdi


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. juni 2014 af Andersen11 (Slettet)

#1

Hvis den lille hund har vægten x , har den store hund vægten x·1,30 , og f(x) er fodermængden for den lille hund, mens f(x·1,30) er fodermængden for den store hund. Derfor er f(x·1,30) - f(x) den mængde foder, som den store hund skal have mere end den lille hund, og

        ( f(x·1,30) - f(x) ) / f(x)

er da den søgte relative forskel.


Svar #7
01. juni 2014 af migmigogattermig (Slettet)

Jeg tror du spørger 'andersen11'?


Brugbart svar (0)

Svar #8
01. juni 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

Hvad mener du med fy ?


Brugbart svar (0)

Svar #9
01. juni 2014 af HFNU (Slettet)

Er lidt forvirret nu skal man regne den ud som at isolerer x i ligningen?

Der står at fodmængden er y ? hvorfor skriver du så f(x) er den mængde foder ?


Brugbart svar (0)

Svar #10
01. juni 2014 af HFNU (Slettet)

mener fremskrivningsfaktoreren for y-værdien?


Svar #11
01. juni 2014 af migmigogattermig (Slettet)

#6 

Okay, men jeg forstår ikke hvordan du så i #1 kunne fjerne -f(x) og erstatte det med et -1?


Brugbart svar (0)

Svar #12
01. juni 2014 af Andersen11 (Slettet)

#11

Man dividerer ind i parentesen med f(x)

        ( f(x·1,30) - f(x) ) / f(x) = f(x·1,30)/f(x) - f(x)/f(x) = f(x·1,30)/f(x) - 1 .


Svar #13
01. juni 2014 af migmigogattermig (Slettet)

#9 Nu er det mig der har oprettet tråden..:)

Og f(x) og y er det samme.


Brugbart svar (0)

Svar #14
01. juni 2014 af AskTheAfghan

Lad f(x) = 25x0.75. Du skal finde q%, hvor

f(x·(1 + 30%)) = f(x)·(1 + q%)

dvs. hvis x vokser med 30%, så vokser f(x) med q% (samtidig). Vi har da ved isoleringen af q%

q% = ( f(x·(1 + 30%)) / f(x) ) - 1 = (1 + 30%)0.75 - 1.

Det er helt det samme som i #1 (og specielt mellemregningen i #12).


Brugbart svar (0)

Svar #15
01. juni 2014 af Andersen11 (Slettet)

#9

Det er lidt simplere at referere til, når man benytter y = f(x) .


Svar #16
01. juni 2014 af migmigogattermig (Slettet)

#12 Aha, nu giver det mening. Men hvordan får jeg dette 'resultat' ud i procent?


Brugbart svar (0)

Svar #17
01. juni 2014 af HFNU (Slettet)

Ok :) ja det forstår jeg godt:) -vil bare hører hvad med de 25?? dem skal man ikke gøre noget ved


Brugbart svar (0)

Svar #18
01. juni 2014 af Andersen11 (Slettet)

#17

Den konstant forkortes jo ud.


Brugbart svar (0)

Svar #19
01. juni 2014 af HFNU (Slettet)

ok- ja er ikke lige helt sikker på jeg ved hvad du mener


Brugbart svar (0)

Svar #20
01. juni 2014 af Andersen11 (Slettet)

#19

Konstanten 25 er jo faktor i både tæller og nævner i brøken ( f(x·1,30) - f(x) ) / f(x) og kan forkortes væk.


Forrige 1 2 Næste

Der er 40 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.