Matematik

Metrisk Rum.

02. juni 2014 af L00l (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Er der nogen der kan hjælpe mig med opgave a) 

Vedhæftet fil: opgave 3.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. juni 2014 af peter lind

Du skal vise

1. ||f(x)|| ≥ 0 og kun 0 for nulfunktionen

2.  ||a*f(x)|| = |a|*||f(x)||

3. ||f(x)+g(x)|| ≤||f(x)||+||g(x)||


Svar #2
02. juni 2014 af L00l (Slettet)

tak for svaret. men hvordan vises det notationsmæssigt?


Svar #3
02. juni 2014 af L00l (Slettet)

2) 

ll a * f(x) ll = sup { x l f(x)*a l } = l a l * sup{x l f(x) l  = l a l * ll f ll*

ll f+g ll = sup{x l f(x) + g(x) } ≤ sup { x l f(x) + x lg(x)l} = ll f(x) ll + ll g(x) ll  

er det rigtigt? og hvordan kan vise nr 1?


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. juni 2014 af peter lind

1. det mindste overtal for en mængde af ikke negative tal kan ikke være neagtiv

3.  Jeg vil tage nogle flere mellemled med

sup{x∈[0; 1]  |  |f(x)+g(x)|}   ≤   sup{x∈[0; 1]  |  |f(x|)+|g(x)|}


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. juni 2014 af Andersen11 (Slettet)

Opgaven er også diskuteret i denne tråd

https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1484808


Skriv et svar til: Metrisk Rum.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.