Matematik

Funktionsforskrift for parabel?

02. juni 2014 af migmigogattermig (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej igen

1. Jeg ville høre hvordan man udregner funktionsforskriften for en parabel, hvis den skærer koordinatsystemets akser i punkterne

A(2,0), B (6,0) og C(0,8)

2. Og så ville jeg høre hvordan man kan udregne følgende opgave:

Tabellen viser Solcellekapacitet i et land (målt i MW) i perioden 2005-1010.

Årstal     2005     2006     2007     2008     2009     2010

Solcelleka. 2056 2899     4170     6120     9914     17320

Udviklingen kan beskrives ved en funktion af typen:

S(t) = b * a^t

hvor S(t) betegner solcellekapacit. (målt i MW) til tiden t (målt i år efter 2005).

Jeg skal nu benytte tabellens data for at bestemme forskriften S.

Hvordan gøres dette?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. juni 2014 af mathon

1.

                         f(x)=y=a\cdot (x-2)\cdot (x-6)     gennem (0,8)   

                                         8=a\cdot (0-2)\cdot (0-6)

                                         8=a\cdot 12

                                         a= \frac{12}{8}=\frac{3}{2}

                      


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. juni 2014 af 123434 (Slettet)

http://uvmat.dk/jr/mathpub/trepktparabel.htm


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. juni 2014 af mathon

2.
          eksponentiel regression


Svar #4
03. juni 2014 af migmigogattermig (Slettet)

okay tak for hjælpen. Nu giver det mening :)


Skriv et svar til: Funktionsforskrift for parabel?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.