Matematik

haster

04. juni 2014 af okk (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej 

er der nogen der vil fortælle mig hvordan skal jeg løse denne opgave:

bestem de to værdier af q, hvor afstanden mellem punktet Q og planen α er 2.

α:-2x+2y-z+1=0

Q(3,4,q)

tak i forhånd


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. juni 2014 af mathon

Brug formlen for  et punkts afstand til en plan.


Brugbart svar (1)

Svar #2
04. juni 2014 af mathon

Alment:

     Punktet P(xo,yo,zo) har til planen
          α:   ax + by + cz + d = 0
     afstanden
                            dist(α,P(xo,yo,zo)) = \frac{}{}\frac{\left |a\cdot x_o+b\cdot y_o+c\cdot z_o+d \right |}{\sqrt{a^2+b^2+c^2}}
         


Skriv et svar til: haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.