Matematik

Den logistiske differentialligning

04. juni 2014 af Kotoko (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvordan adskiller den logistiske differentialligning sig fra de andre tre vækstmodeller? Jeg mener min lærer sagde, at den ikke er en førsteordens differentialligning, men jeg er simpelthen forvirret... 

På forhånd tak. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. juni 2014 af Andersen11 (Slettet)

Den logistiske differentialligning har formen

        y ' = a · y · (M - y) ,

hvor a og M er konstanter. Det er en differentialligning af første orden, men det er ikke en lineær differentialligning. Indfører man substitutionen  u = 1/y , får man

        u ' = -a · (M·u - 1)

der er en lineær differentialligning af første orden i u .


Skriv et svar til: Den logistiske differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.