Kemi

Finde molaritet

05. juni 2014 af Ebordben (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle.
Er der nogen der kan hjælpe mig med at løse den her opgave??:

Hvis 39.2 mL af 0.156 KOH er nødvendig for fuldstændig at neutralisere 20.0 ML H2SOopløsning, hvad er så syrens molaritet?

H2SO4 (aq) + 2KOH (aq) --> K2SO4 (aq) + H2O (l)


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. juni 2014 af Heptan

Beregn stofmængden af KOH anvendes (n=m/M). Da reaktanterne reagerer i forholdet 1:2 er stofmængden af svovlsyre altså det halve af din beregning, dvs. du skal dividere med 2. Brug formlen c = n/V, hvor V=20 mL til at beregne molariteten (koncentrationen c).
Svaret er 0,15288 M


Skriv et svar til: Finde molaritet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.