Kemi

bufferopløsning med pH på 4,76

05. juni 2014 af Alfifa (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej 

Jeg et problem med at besvare et spørgsmål, hvor man skal forklar hvordan man kan fremstille en eddikesyre-buffer med pH på 4,76. Der er ikke blevet oplyst andet end dette. Jeg har prøvet på at besvare dette ved at sige at når man bruger 0,1 M eddike-syre (CH3COOH)  

så kan man bruge bufferligningen: pH=pKs + log([B] / [S])

hvor [S] og [B] er koncentrationerne af syren og den korresponderende base. ([B]=[S]=0,1 i mit tilfælde)

Da man kan slå op at pKs for eddikesyre er ca. 4,76, får man altså at:

pH = 4,76 + log(0,1 / 0,1) =4,76

Men jeg er ikke helt sikker på om det er helt rigtigt, nogen der kan hjælpe, tak. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. juni 2014 af mathon

…det er helt rigtigt   :-)
 



                                 


Svar #2
06. juni 2014 af Alfifa (Slettet)

Okay mange tak for dit svar 


Skriv et svar til: bufferopløsning med pH på 4,76

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.