Matematik

Bevis for Pythagoras sætning.

07. juni 2014 af tjalfedaugaard (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej! 

Jeg skal lave et bevis for Pythagoras, og jeg har fundet mit bevis. Jeg har dog ingen idé om hvor jeg skal starte, og har brug for noget hjælp. 

Jeg for bla. at vide, at jeg skal: "Vi betegner størrelsen af vinklerne i  [\triangle ABC]  med v og w, og da  [v + w = 90{^\circ}] kan vi finde størrelserne af de andre vinkler på figuren. Gør rede for, at vinklerne v er lige store og at vinklerne w på figuren er lige store. -Hvordan gør jeg det? 

http://matb1stx.systime.dk/index.php?id=398 -Det er bevis nr. 3 jeg vil benytte. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. juni 2014 af peter lind

Se på trekant BCD vinkel CBD = w,  Da BCD er en retvinklet trekant gælder vinkel BCD+vinkel BCD = 90º. Da w+v=90º må vinkel BCD derfor være v.

Ved at se på på trekant ACD på samme måde kan du bevise at ACD = w


Skriv et svar til: Bevis for Pythagoras sætning.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.