Matematik

Andengradspolynomier

07. juni 2014 af Chokokolade (Slettet) - Niveau: A-niveau

Løsningen til et andengradspolynomium er det bare at finde diskriminanten d, og dernæst finde rødderne?

d = b2-4ac

x = -b ± kvadratrod d / 2a


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. juni 2014 af mathon

    Ja!
men skrevet
                           x=\frac{-b\pm \sqrt{d}}{2a}


Svar #2
07. juni 2014 af Chokokolade (Slettet)

Hvad med løsning af andengradsligninger?


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. juni 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

At finde løsningen til et andengradspolynomium som du skrev i #0 er noget sprogligt vrøvl.

Hvis p(x) er et 2.-gradspolynomium, er ligningen

        p(x) = 0

en 2.-gradsligning, hvis løsninger (rødder) kan findes ved udtrykket i #1.


Svar #4
07. juni 2014 af Chokokolade (Slettet)

Hvad er forskellen på en andengradspolynomoim og en andengradsligning?


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. juni 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Et 2.-gradspolynomium er et polynomium af formen

        p(x) = ax2 + bx + c .

En 2.-gradsligning er en ligning af formen

        ax2 + bx + c = 0 .

Et polynomium er en funktion.


Svar #6
07. juni 2014 af Chokokolade (Slettet)

Hvordan løser man et andengradspolynomium?


Brugbart svar (1)

Svar #7
07. juni 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Det har ingen mening, jvf. #3. Man kan ikke løse et polynomium. Man kan løse en ligning.


Svar #8
07. juni 2014 af Chokokolade (Slettet)

Det var godt jeg lige fik det på plads :)


Skriv et svar til: Andengradspolynomier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.