Matematik

procent- og renteregning

08. juni 2014 af hejhejhejhejhejhej12345 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hey:) jeg skal svare på følgende spørgsmål, men kan ikke rigtig finde ud af det. en der kan hjælpe med det? tak på forhånd

Forklar hvordan gentagne fremskrivninger leder til kapitalfremskrivningsformlen.
Giv nogle eksempler på hvordan man bruger formlen. Inkluder gerne et eksempel hvor renten eller antallet af terminer n findes (vis med andre ord, at du kan bruge rødder og/eller logaritmer til at løse ligninger).


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. juni 2014 af Krabasken (Slettet)

Når et beløb K0 har stået på rente ved rentefoden r i 1 termin, beregnes renten af rente = K0· r.
Herefter er kapitalen vokset til K1 = K0 + K0· r = K0· (1 + r). Man siger, at fremskrivningsfaktoren pr. termin er 1 + r.
Efter yderligere 1 termin er kapitalen K2 = K1· (1 + r) = K0· (1 + r)2.
Fortsættes denne proces i n terminer, fås renteformlen

Kn = K0· (1 + r)n.

------------------------------

Vis, at du kan isolere henholdsvis r og n

:-)


Skriv et svar til: procent- og renteregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.