Kemi

Ligevægt

08. juni 2014 af SMS94 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle sammen.

Hvordan diskutere jeg konskevensen af afvigelse mellem ligevægtsbrøk og ligevægtskonstant med hensyn til hvilken vej reaktionen vil gå 


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. juni 2014 af PSXL

Du skal tænke på;

Ligevægt = Kc
Ikke-ligevægt = Y

Y = Kc (ligevægt)

Når Y ikke er lig med Kc => Ikke-ligevægt. 

Tænk på en reaktionsbrøk (Y) og en ligevægtsbrøk (Kc) og forholdet mellem reaktanter og produkter. Hvad sker der, hvis du øger stofmængden af en reaktant eller et produkt? Hvilken vej vil reaktionen gå? 


Skriv et svar til: Ligevægt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.