Matematik

differentation af andengradspolynomier

08. juni 2014 af ollierj (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej, jeg sidder og skal op til mundtlig matematik om 2 dage og sidder lige pt og læser op. I det ene af vores udleverede eksamensspørgsmål står der "gør rede for differentiation af 2.gradspolynomier f(x)=ax^2+bx+c"

er ikke helt klar over hvad det er de ønsker jeg skal forklare om dem. Er der nogle der kan hjælpe? :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. juni 2014 af Kachoot (Slettet)

Du kan starte med at fortælle om hvad en differentialkvotient er og hvad den kan bruges til.

Dernæst kan du bevise at xer differentiabel ved at benytte tretrinsreglen.

Hvis der er tid tilovers kan komme lidt ind på produktreglen og kædereglen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. juni 2014 af mathon

                                      f(x)=ax^2+bx+c
som differentieres    
                                      f{\, }'(x)=(ax^2+bx+c){}'=(ax^2){}'+(bx){}'+(c){}'=a\cdot 2x+b
                                    

                                      f{\, }'(x)=2a x+b

    


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. juni 2014 af mathon

se tretrinsreglen for f(x) = ax2


Svar #4
08. juni 2014 af ollierj (Slettet)

tak til jer begge :), måske spørg jeg dumt nu, men hvad beviser tretrinsreglen? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. juni 2014 af mathon

…at funktionen g(x) = ax2 har differentialkvotienten 2ax.


Skriv et svar til: differentation af andengradspolynomier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.