Fysik

Induktion (vindingstal og spænding)

09. juni 2014 af carolinestarup (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej.

Er der en venlig sjæl derude, som gern vil forklare, hvorfor spændingen stiger, hvis man har flere vindinger i sin spole. Det er ikke så meget formler jeg har brug for, dem har jeg massere af. Det er mere bare teorien om hvad der sker.

Forklar det venligst med lidt nemme og forståelige ord, da jeg kun går i niende klasse.

På forhånd tak

Caroline :-)

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. juni 2014 af mathon

Hver enkelt vinding virker som et element med spændingen \Delta u

Den samlede spæning med N vindinger er så,  u=N\cdot \Delta u


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. juni 2014 af hesch (Slettet)

Teorien siger at    Uind = dψv / dt,  hvor ψv er fluxvindingstallet = flux * (antal vindinger).

Dette er ment som et svar til en HTX 3. år, 20år ( ifølge din profil ).  Jeg ved ikke om du spørger på vegne af din lillebror ?


Skriv et svar til: Induktion (vindingstal og spænding)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.