Kemi

Stofmængdekoncentration (haster lidt)

10. juni 2014 af maikenmarie - Niveau: C-niveau

Jeg skal udregne stofmængdekoncentrationen, men jeg kan simpelthen ikke finde ud af hvad volumen (V) er, så jeg vil gerne have noget hjælp til det. Hvis du ville skrive tallene jeg skal bruge ind på bogstavernes plads? 

Det her er hvad jeg har skrevet:

Stofmængdekoncentrationen udtrykkes i mol pr. liter.

Stofmængde måles i enheden mol. Den bruges til at angive hvor mange formel enheder eller atomer der er i en mænge af et stof.

Formlen for stofmængde er:  n = m/M

For så at beregne stofmængdekoncentrationen bruger du formlen: c = n/V

C = stofmængdekoncentrationen

V = volumen

Jeg har valgt at finde stofmængdekoncentrationen af vinsyre af en vin med 3 g vinsyre pr liter. Hvilket betyder at den molare masse i dette tilfælde er 150,09 g/mol.

Derfor er formlen: ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. juni 2014 af mathon

                                   c=\frac{n}{V}=\frac{\frac{m}{M}}{V}=\frac{\frac{3\; g}{150,09\; \frac{g}{mol}}}{1\; L}=0,02\; M


Svar #2
10. juni 2014 af maikenmarie

TAK! 


Skriv et svar til: Stofmængdekoncentration (haster lidt)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.