Matematik

Ligninger

10. juni 2014 af JBiebs (Slettet) - Niveau: 7. klasse
Lasse, Ane og Marie lejer tilsammen 27 dvd'er. Maja lejer x dvd'er. Ane lejer dobbelt så mange som Maja. Lasse lejer 3 færre end Ane.
Opstil en ligning og regn ud hvor mange dvd'er de lejede hver
Forklar venligst i detaljer tak! :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. juni 2014 af Krabasken (Slettet)

x + x + (2x-3) = 27

4x - 3 = 27

4x = 24

x = 6

:-)


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. juni 2014 af Andersen11 (Slettet)

Maja: x
Ane: 2x
Lasse: 2x-3

Ialt: x + 2x + (2x-3) = 27

      5x - 3 = 27

      5x = 30

      x = 6

Jeg forstår ikke løsningsmetoden i #1, men pudsigt nok nås der frem til den korrekte løsning, idet to fejl ophæver hinanden.


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. juni 2014 af Krabasken (Slettet)

#2   Løsningsmetoden i #1 er simpelthen sjusk.

Så intet under, at det er svært forståeligt . . .

:-)


Skriv et svar til: Ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.