Matematik

bestemme a ud fra procentvis ændring

10. juni 2014 af henrysnut (Slettet) - Niveau: C-niveau

jeg har fået dette spørgsmål hvordan bestemmer man a ud fra en procentvis ændring. Jeg kan ikke rigtig finde svar på det. hvis jeg søger på det kommer der frem hvordan man finder a ud fra 2 punkter, men jeg har brug for a, ud fra en procentvis ændring! 

vi snakker eksponetielle funktioner 

nogen der kan hjælpe?

på forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. juni 2014 af mathon

…en procentisk ændring af y?


Svar #2
10. juni 2014 af henrysnut (Slettet)

jeg ved det ikke.. dette er hvad der er givet som spørgsmål, så det er bare hvordan jeg bestemmer a i en eksponetiel funktion, hvis jeg har den procentvise ændring. altså fx 4% og man har en startværdi på 60000


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. juni 2014 af Krabasken (Slettet)

Det er formentlig formlen

a = (x2-x1)√(y2/y1)

der tænkes på.

:-)


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. juni 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Hvis der er tale om en fast procentvis ændring r pr. enhed af x og en startværdi y0 , vil den eksponentielle funktion have formen

        f(x) = y0 · (1+r)x


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. juni 2014 af Krabasken (Slettet)

Eller måske renteformlen

Kn = K0*(1+r)n

:-)


Svar #6
11. juni 2014 af henrysnut (Slettet)

#3

Det er formentlig formlen

a = (x2-x1)√(y2/y1)

der tænkes på.

:-)

Hvad vil de to punkter x1,y1 og x2,y2 så hedde, når jeg har den procentvise ændring på 4% og en startværdi på 60000. 

jeg går ud fra 1 af punkterne er (0,60000) 

:-)


Brugbart svar (0)

Svar #7
11. juni 2014 af mathon

    brug #4:                                      

                                  y=y_o\cdot \left ( 1+r \right )^{x}

                                  y=60.000\cdot 1,04^{x}


Svar #8
11. juni 2014 af henrysnut (Slettet)

nu er jeg med - tusin tak for hjælpen! 


Skriv et svar til: bestemme a ud fra procentvis ændring

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.