Matematik

Matematik A mundtlig eksamen Bevis

11. juni 2014 af Chokokolade (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvordan kan man bevise ligningen af typen

ax + by + c = 0

?


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. juni 2014 af mathon

Du mener vel løsningsformlen?


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. juni 2014 af mathon

se


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. juni 2014 af mathon

eller
 


Svar #4
11. juni 2014 af Chokokolade (Slettet)

#1 Nej jeg mener ikke løsningsformlen. 

Ligningen ax + by + c = 0 er en af linjens ligninger og IKKE en andengradsligning.

Sætning 1: Enhver ligning af typen ax + by + c = 0,
hvor a  og b  ikke er begge er 0 , fremstiller en linje i planen. Enhver linje i planen kan fremstilles af en sådan ligning. Hvis a = 0 er linjen parallel med x-aksen, hvis b = 0  er den parallel med y-aksen.

Hvordan kan jeg bevise dette?


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. juni 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4. Hvordan er det gennemgået i din bog?

Brugbart svar (0)

Svar #6
11. juni 2014 af mathon

Teksten blev ændret.

Punkterne på linjen l med normalvektor \vec{n}=\begin{pmatrix} a\\b \end{pmatrix}  og fikspunkt P_o(x_o,y_o)
opfylder

                               \vec{n}\cdot \overrightarrow{P_oP}=0

                              \begin{pmatrix} a\\b \end{pmatrix}\cdot \begin{pmatrix} x-x_o\\y-y_o \end{pmatrix}=0

                              a(x-x_o)+b(x-x_o)=0

                             ax+by+(-ax_o-by_o)=0

                    l\! \! :\; \; \; ax+by+c=0

                              

 


Svar #7
11. juni 2014 af Chokokolade (Slettet)

#5 Nej det er desværre ikke gennemgået i min bog.

#6 Ændrede ikke teksten.

Har I et bud på hvordan jeg kan bevise ligningen af typen ax + by + c = 0 ?


Brugbart svar (0)

Svar #8
11. juni 2014 af mathon

rettelse af tastefejl i 6. linje:

                a(x-x_o)+b(x-x_o)=0   --->         a(x-x_o)+b(y-y_o)=0


Skriv et svar til: Matematik A mundtlig eksamen Bevis

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.