Matematik

Konstanter for ret linje.... Ups... O_O

12. juni 2014 af Wichmanda (Slettet) - Niveau: C-niveau

Halløj ... 
Jeg skal til eksamen i matematik c-niveau i morgen, og af en eller anden grund er det med at finde konstanterne a og b for en ret linje helt forsvundet.... Mit eksamens spørgmål hedder således: 

Den rette linje 
Du skal gøre rede for den rette linje, forskrift og graf. Du skal gøre rede for konstanterne a og b, forklare 
hvordan de kan aflæses på grafen. Vis også hvordan man beregner a og b, når linjen går gennem to punkter 
og bevis sætningen.

Hedder det sig bare at: a = (y2-y1)/(x2-x1) 
og b = ??

Jeg kan finde en masse om hvordan a er, og hvordan den finde.. Men synes ikke jeg kan finde så meget om b ... :( 
Håber der er nogen der kan hjælpe, ellers god ferie, forlænget weekend, og held og lykke med jeres eksamener :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. juni 2014 af mathon

Når du har beregnet a,
har du videre
af                                        y_1=ax_1+b

                                           b=y_1-ax_1
 
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. juni 2014 af lartpoutlart (Slettet)

Du kender: y1=ax1+b 

b finder du ved at isolere b i ovenstående, og b er jo skæringen med andenaksen!


Svar #3
12. juni 2014 af Wichmanda (Slettet)

Ahh ja, selvfølgelig, nu er det noget der er ved at dæmre.. Tak for de hurtige svar :D 


Skriv et svar til: Konstanter for ret linje.... Ups... O_O

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.