Matematik

Integralregning

14. juni 2014 af Tila91 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, er der nogle der kan hjælpe mig med at forklare nedenstående spørgsmål?

Hvad er sammenhængen mellem de forskellige stamfunktioner til en bestemt kontinuert funktion?


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. juni 2014 af Andersen11 (Slettet)

Forskellen mellem to stamfunktioner til den samme kontinuerte funktion er konstant. Hvis F1(x) og F2(x) begge er stamfunktioner til f(x), gælder der, at

        F1(x) - F2(x) = k .


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. juni 2014 af SuneChr

At differencen mellem to vilkårlige stamfunktioner, til en given funktion, er et reelt tal.


Svar #3
14. juni 2014 af Tila91 (Slettet)

Ah ja. Det giver mening.
Nu skal jeg lige høre om jeg har fostået det rigtigt.

Altså sammenhængen er, at forskellen er konstanten i en stamfunktionen, da resten af funktionen altid er den samme, så det eneste der ændres ved den er hvor den ligger på y-aksen?


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. juni 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

Forskellen mellem to stamfunktioner til den samme funktion er en konstant funktion. Læs #1.


Svar #5
14. juni 2014 af Tila91 (Slettet)

Okay tak.


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. juni 2014 af mathon

eller noteret
               \int f(x)dx=F(x)+k

  så
               F_1(x)=F_0(x)+k_1   og   F_2(x)=F_0(x)+k_2

  og dermed

               F_1(x)-F_2(x)=F_0(x)+k_1-\left ( F_0(x)+k_2 \right )

               F_1(x)-F_2(x)=k_1-k_2


Skriv et svar til: Integralregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.