Matematik

Differentialligninger

15. juni 2014 af Kachoot (Slettet) - Niveau: A-niveau


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. juni 2014 af peter lind

Lige inden du indfører a og b har du F(s) = (s+3)/[ (s+3)(s-1) ] = 1/(s-1)

Den kan du slå op i en tabel over Laplace transformationer


Svar #2
15. juni 2014 af Kachoot (Slettet)

\frac{1}{s-1}=e^{t}

Men hvordan kommer jeg fra 

\frac{s+3}{(s+3)\cdot (s-1)}\Rightarrow \frac{1}{s-1}

uden brug af lommeregner?


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. juni 2014 af peter lind

1/(s-1) er ikke et. Der gælder derimod at L(et) = 1/(s-1)

Du forkorter i tæller og nævner med s+3


Svar #4
15. juni 2014 af Kachoot (Slettet)

Ja glemte lige L.

Ok så jeg skal slet ikke lave brøkdekomponering og bruge håndreglen? Hvornår skal man det?


Brugbart svar (1)

Svar #5
15. juni 2014 af peter lind

Det skal du i de fleste tilfælde. Du skal bare først sørge for at den oprindelige brøk er uforkortelig. Er den ikke det vil du skulle finde a eller b af 0=0 og det kan du ikke


Svar #6
15. juni 2014 af Kachoot (Slettet)

Ok det hjalp en del på forståelsen.

Jeg siger tak endnu engang.


Skriv et svar til: Differentialligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.