Kemi

Ophedning af natriumhydrogenkarbonat

15. juni 2014 af Mangaschool (Slettet) - Niveau: B-niveau

Du skal bage en kage i ovnen ved 200?C (ved 1 bars tryk). Kagen skal hæve således at dens volumen 
øges med 0,8L. 
 
Hvor meget Natron (natriumhydrogenkarbonat) skal der tilsættes til dejen for at opnå dette? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. juni 2014 af LubDub (Slettet)

Idealgasligningen

     p • V = n • R • T  
     n = (p • V) / (R • T)

hvor
     p = 1 bar
     V = 0,8 L
     T = 200 oC = 200  + 273,15 K = 473,15 K
     R = 0,08314472 L·bar·K-1·mol-1


   


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. juni 2014 af mathon

af idealgasligningen
                                     p\cdot V=n_{gasblanding}\cdot R\cdot T

                                     n_{gasblanding}=\frac{p\cdot V}{R\cdot T}

                                     n_{gasblanding}= \frac{ \left (1\; bar \right )\cdot \left (0,8\; L \right )}{\left ( 0,083145\; \frac{bar\cdot L}{mol\cdot K} \right )\cdot \left (473\; K \right )}=0,020342\; mol               

                                    


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. juni 2014 af mathon

  som skal produceres af NaHCO3:

                                           2 NaHCO3   --->   CO2 (g)   +   H2O (g)   +   Na2CO3 (s)
hvor
                   stofmængdeforholdet
                   er                                            NaHCO3 : (CO2 + H2O) = 1 : 1

hvoraf
                          m(NaHCO3) = (0,020342 mol) · (84,00 g/mol) ≈ 1,71 g


Svar #4
15. juni 2014 af Mangaschool (Slettet)

hvordan ka stofmængdeforholdet være 1:1 når der er et 2 foran NaHCO3?


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. juni 2014 af LubDub (Slettet)

det er ift. gasblandingen

        n(NaHCO3) : Gasblanding = 1 : 1
 


Skriv et svar til: Ophedning af natriumhydrogenkarbonat

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.