Matematik

Andengradspolynomier

15. juni 2014 af fogb96 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har to opgaver liggende:

1. Jeg er blevet bedt om at bestemme hvor to funktioner er lig med hinanden under emnet andengradspolynomier. Er det det samme som at finde skæringspunkter mellem to grafer, hvor man sætter f(x) = g(x)? ELler er jeg helt galt på den?

2.  Jeg er også blevet bedt om at bestemme hvor andengradsfunktionen er større end den anden.

Hvad er det der præcist bliver bedt om?


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. juni 2014 af mathon

1.
     Du er ikke helt galt på den:
             
                              f(x) = ax2 + bx + c       g(x) = px2 + qx + r         a,p ≠ 0
      f(x) = g(x)
                              ax2 + bx + c = px2 + qx + r
                              (a-p)x2 + (b-q)x + (c-r) = 0               (b-q)2 - 4 · (a-p)(c-r) ≥ 0  

      f(x) > g(x)       
                              ax2 + bx + c > px2 + qx + r
                              (a-p)x2 + (b-q)x + (c-r) > 0
                                    hvis (a-p)>0 og (b-q)2 - 4 · (a-p)(c-r) > 0 og rødderne er  α og β med α > β
                                    gælder
                                                     x ∈ [-∞;α] ∪ [β;∞]

                                    hvis (a-p)<0 og (b-q)2 - 4 · (a-p)(c-r) > 0 og rødderne er  α og β med α > β
                                    gælder
                                                     x ∈ [α;β]
 
                                       
                                 
                                    


                             


Brugbart svar (1)

Svar #2
15. juni 2014 af mathon

rettelse
                 og α < β !!!!!


Svar #3
15. juni 2014 af fogb96 (Slettet)

Mange tak, det ser fornuftigt ud


Skriv et svar til: Andengradspolynomier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.