Matematik

Andengradsfunktioner

16. juni 2014 af nich0727 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej 

jeg sidder fast i dette eksamensspørgsmål, som er delt op i 2:

Hvis prisen pa° en vare er 10 kroner, dvs. at omsætningen pa° varen er OMS(x) = 10x og de direkte enhedsomkostninger pa° den samme vare er OMK(x) = x2 – 10x + 50, sa° bestem det interval der giver positivt dækningsbidrag og det optimale dækningsbidrag for varen (idet DB = OMS – OMK).

Antal solgte styk (og producerede styk) = x-værdien Enheden kroner (for OMK, OMS og DB) = y-værdien

2)  Løs andengradsligningen: x2 – 10x + 50 = 10x og sammenlign resultaterne fra de to opgaver. 

På forhånd tak :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. juni 2014 af Andersen11 (Slettet)

1) Løs uligheden DB > 0 , dvs

        10x - (x2 -10x +50) > 0 .

2.-gradspolynomiet på venstre side af uligheden er positivt mellem dets rødder.


Skriv et svar til: Andengradsfunktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.