Matematik

Ligninger og de 4 regler

16. juni 2014 af HFNU (Slettet) - Niveau: C-niveau

I forhold til ligninger har vi lært på mit hold 4 regler til at løse dem:

Regel 1: Man må lægge samme tal på begge sider af lighedstegnet.

Regel 2: Man må trække samme tal fra på begge sider af lighedstegnet.

Regel 3: Man må gange med samme tal på begge sider af lighedstegnet(dog ikke med 0)

Rel 4: Man må dividerer med samme tal på begge sider af lighedstegenet.

Selvfølgelig kender jeg også til et eksempel med hver af de 4 regler, men tænker om man kan lave en ligning hvor alle 4 regler indgår??

Og om der er en som har lyst til at komme med et eksempel på det- mange mange tak:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. juni 2014 af Andersen11 (Slettet)

I Regel 4 skal det også forudsættes, at man kun dividerer med et tal forskelligt fra 0.

Du kan selv konstruere sådan en ligning ved at starte med løsningen og så trinvis lægge noget til, gange med noget, trække noget fra, og dividere med noget.


Svar #2
16. juni 2014 af HFNU (Slettet)

Det tror jeg jeg har lidt svært ved-fordi jeg er ikke så godt til blandt andet regel 3.

F.eks. sidder lidt fast i denne her ligning.

x-1: 4 =3

Jeg starter med at sige x-1= 4*3

Men så er jeg ikke helt sikker på hvad jeg skal.

Kan jeg lave et eksempel med alle regneregler ud fra denne ligning??


Svar #3
16. juni 2014 af HFNU (Slettet)

Jeg er stadig interesseret i hjælp til at finde en ligning hvor alle de 4 regneregler indgår


Svar #4
17. juni 2014 af HFNU (Slettet)

Slet ikke nogen der kan hjælpe med det her:((


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. juni 2014 af Kachoot (Slettet)


Svar #6
17. juni 2014 af HFNU (Slettet)

Mange mange tak for hjælpen:)Det er så pænt af dig

Det er til eksamen- så vil gerne hører hvorfor du gange med 3??på linje 2.


Svar #7
17. juni 2014 af HFNU (Slettet)

Og er det ikke minus 5 på tredje linje fordi at det er en minus parents???:)


Svar #8
17. juni 2014 af HFNU (Slettet)

Kan heller ikke få venstre og højre side til at gå op, når jeg indsætter -2,2 i x 's plads så giver det ikke det samme:( 


Brugbart svar (0)

Svar #9
17. juni 2014 af Andersen11 (Slettet)

#8

Indsætter man x = -2,2 i den oprindelige ligning, får man

        4·(-2,2 + 3) = -2·(3·(-2,2) + 5) , dvs

        4·0,8 = -2·(-6,6 + 5) , eller

        3,2 = 2·(6,6 - 5) , eller

        3,2 = 2·1,6 , dvs.

        3,2 = 3,2

så ligningens to sider stemmer overens.


Svar #10
17. juni 2014 af HFNU (Slettet)

Ok det kan jeg godt se nu har jeg regnet det ud på samme måde som du har skrevet.....mange tak fordi du lige vil understrege det, tror ikke jeg fik regnet det helt rigtigt ud.

Hvorfor siger man *-5 på 2linje???fordi der står -2 foran parentesen så tænker det er minus parentes?Men der skal man bare gange så? istedet


Brugbart svar (0)

Svar #11
17. juni 2014 af Andersen11 (Slettet)

#10

Dér ganges -2 med 5 inde i parentesen med resultatet -2·5 .


Svar #12
17. juni 2014 af HFNU (Slettet)

Ja ok:) tak.


Skriv et svar til: Ligninger og de 4 regler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.