Matematik

Isolere

16. juni 2014 af lartpoutlart (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvordan isolere jeg dette:

cos(v)=0,783

Det kommer ikke til at passer hvis jeg siger: v=cos-1(0,783)


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. juni 2014 af Andersen11 (Slettet)

Men det er ikke destomindre en af løsningerne til ligningen.

        v = cos-1(0,783) + p·2π ∨ v = -cos-1(0,783) + p·2π , p ∈ Z .


Svar #2
16. juni 2014 af lartpoutlart (Slettet)

Hvilken tal er p?


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. juni 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Her er p et vilkårligt helt tal. Ligningen cos(v) = 0,783 har uendeligt mange løsninger.


Svar #4
16. juni 2014 af lartpoutlart (Slettet)

v er i degree, dvs:

cos(v*deg)=0,783 - der må der kun være en løsning (2)?


Brugbart svar (1)

Svar #5
16. juni 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Funktionen cos() tager altid et argument i radianer. Hvis løsningen repræsenterer en geometrisk vinkel, udsøges den eller de løsninger v, der ligger i intervallet [0;π[, og løsningerne kan så multipliceres med 180º/π for at omregne dem til vinkel i gradtal.


Svar #6
16. juni 2014 af lartpoutlart (Slettet)

#5 mange tak for det brugbare svar!


Skriv et svar til: Isolere

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.