Matematik

eksponentiel udvikling/funktion

17. juni 2014 af camilla2610 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvad er forskellen på en eksponentiel udvikling og en eksponentiel funktion?


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. juni 2014 af Andersen11 (Slettet)

En eksponentiel udvikling er en model, der beskrives ved en eksponentiel funktion.


Svar #2
17. juni 2014 af camilla2610 (Slettet)

kan ikke helt forstå det. har fået 2 spørgsmål til min eksamen det ene er hvad er en eksponentiel udvikling og det andet spørgsmål er hvad er en eksponentiel funktion. skal jeg svare det samme?


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. juni 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det bedste er vel så at nærlæse dit pensum for at se, hvad din lærer og dit pensum mener med de to udtryk.


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. juni 2014 af mathon

Den eksponentielle funktion
er
                       f(x)=y=b\cdot a^x=b\cdot e^{k\cdot x}

Den eksponentielle udvikling,
er den matematiske sammenhæng mellem de variable størrelser, som en valgt eksponentiel model forudsiger:
bl.a.
               væksthastigheden

                                             f{\, }'(x) = \ln(a)\cdot f(x)=k\cdot f(x)
 


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. juni 2014 af mathon

samt

                                       f(x+1)=a\cdot f(x)=\left ( 1+r \right )\cdot f(x)         
    hvor a er fremføringsfaktoren og r er vækstraten            


                                       \frac{y_2}{y_1}=a^{x_2-x_1}=\left (1+r \right )^{x_2-x_1}

relativ vækst
                                       \frac{y_2-y_1}{y_1}=a^{x_2-x_1}-1
relativ vækstprocent
                                      \left (\frac{y_2-y_1}{y_1} \right )\cdot 100\%=\left (a^{x_2-x_1}-1 \right )\cdot 100\%

i enkeltlogaritmisk afbildning:

                                        \log(y)=\log(a)\cdot x+\log(b)

                                       Y=A\cdot x+B


Skriv et svar til: eksponentiel udvikling/funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.