Fysik

Bølger og Lys

18. juni 2014 af Arnaarannguaq123 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej med jer, det er fordi jeg skal lave en præsentation og nogle stikord. Derfor vil jeg spørge om :

-Hvad er brydning og reflektion af lys?

-brydningsvinkel?

-og totalreflektion?

Håber jeg får snarest svarer :))


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. juni 2014 af mathon

afbryde = bryde af = ændre oprindelig retning
lysets brydning er ændring af en lysstråles retning.

Refleksion er tilbagekastning af lys, som du kender det f.eks. fra et spejl.

Brydningsvinklen er vinklen mellem den brudte stråleretning og den vinkelrette på grænsefladen.

Når indfaldsvinklen - vinklen mellem den indfaldende stråleretning og den vinkelrette på grænsefladen - når over en vis størrelse - den såkaldte grænsevinkel - er brydning ikke længere mulig, hvorfor lysstrålen  totalreflekteres.


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. juni 2014 af mathon

brydningsregel:
                                \frac{\sin(i)}{\sin(b)}=n\; \; \; \; n< 0

i grænsetilfældet:
                                \frac{\sin(g)}{\sin(90^{\circ})}=n

                                g=\sin^{-1}(n)

                                


Skriv et svar til: Bølger og Lys

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.