Matematik

Dividere brøk med tal

18. juni 2014 af kev22 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

\frac{12}{23}: 4 = \frac{12}{23} : \frac{4}{1} = \frac{12}{23} * \frac{1}{4}

Er dette rigtig, at man bare kan tallet divideret med 1?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. juni 2014 af SuneChr

# 0  Ja. Man dividerer med en brøk ved at gange med den omvendte.

\frac{\frac{12}{23}}{4}=\frac{12}{4\cdot 23}=\frac{3}{23}

\frac{\frac{12}{23}}{\frac{4}{1}}=\frac{12}{23}\cdot \frac{1}{4}


Svar #2
18. juni 2014 af kev22 (Slettet)

I know.

 \frac{12}{23} : 4 

Men er det rigtig at man har sådan en brøk, så kan man bare tag tallet, der hvor 4 står og lave om til en brøk. Er det altid sådan? Er lidt i tivl.


Svar #3
18. juni 2014 af kev22 (Slettet)

altså med 1 tallet


Brugbart svar (2)

Svar #4
18. juni 2014 af SuneChr

Ethvert tal a kan skrives som en brøk med a som tæller og 1 som nævner.
a=\frac{a}{1}


Svar #5
18. juni 2014 af kev22 (Slettet)

okay. Cool :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. juni 2014 af Bullerkage (Slettet)

Det er jo ligesom at sige, at du har fire banener, du deler med 1 person... Altså fire bananer :D Håber ikke jeg komplicerede det dér ... :p


Svar #7
18. juni 2014 af kev22 (Slettet)

Overhoved ikke :)


Brugbart svar (1)

Svar #8
18. juni 2014 af SuneChr

Man kalder brøker med hele tal i tæller og nævner for rationale tal. (nævneren må dog ikke være 0).
De hele tal er således rationale tal med nævner lig med 1.


Skriv et svar til: Dividere brøk med tal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.