Matematik

Potensfunktion

18. juni 2014 af crisronaldo (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har en opgave, der hedder: Bevis formlen for bestemmelse af a

Har fundet denne video: http://www.frividen.dk/default.aspx?catid=867f5f47-c9cf-425f-bdb4-61e550f731b8&tabid=67

Men er tvivl om, den demonstrerer beviset for bestemmelse af a. Nogen der ved om det gør, som vil bekræfte det? :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. juni 2014 af YesMe (Slettet)

Jeg kan ingen steder finde den relevante video du har lagt link op. Det er en side, der består af forskellige videoer.

Du har to punkter (x1, f(x1)) og (x2, f(x2)), så handler det nu om at løse to ligninger med to ubekendte. Men man kan starte med at finde konstanten a ved at finde forholdet mellem f(x1) og f(x2) eller omvendt.


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. juni 2014 af SuneChr

Om potensfunktionen
f (x)  =  bxa
ved vi, at hvis x multipliceres med k , multipliceres f (x) med ka .
Man har nemlig
f (kx0)  =  b(kx0)a  =  ka·f (x0)


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. juni 2014 af Andersen11 (Slettet)

For potensfunktionen    f(x) = b · xa   med to givne datapunkter (x1,y1) og (x2,y2) har man så de to ligninger

        y1 = b · x1a

        y2 = b · x2a .

Tager man forholdet mellem de to ligninger, får man

        y2/y1 = (x2/x1)a ,

og dermed

        a = log(y2/y1) / log(x2/x1) .


Skriv et svar til: Potensfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.