Fysik

Bølger - Tidsbillede vs Øjebilksbillede

20. juni 2014 af ostepopsen12 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvad er det forskellen på et tidsbillede og et øjebliksbillede af en bølge er? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. juni 2014 af mathon

Tidsbilledet er en betragtning af bølgebilledet et givet sted over tid.

Øjebliksbilledet er en betragtning af bølgebilledet til en bestemt tid forskellige steder.


                           u\left ( t,x \right )=A\cdot \cos\left ( \frac{2\pi }{T}\cdot t\mp \frac{2\pi }{\lambda}\cdot x+\varphi _o \right )


Svar #2
21. juni 2014 af ostepopsen12 (Slettet)

Er forskellen ikke bare at tidsbilledet har sekunder på x-aksen og at øjebliksbilledet har meter på x-aksen?


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. juni 2014 af mathon

hvoraf
              tidsbilledet på stedet 0:
                            u\left ( t \right )=A\cdot \cos\left ( \frac{2\pi }{T}\cdot t+\varphi _o \right )=u\left ( t \right )=A\cdot \cos\left ( \omega \cdot t+\varphi _o \right )

hvoraf
              tidsbilledet til tiden 0:
                            u\left ( x \right )=A\cdot \cos\left ( \mp \frac{2\pi }{\lambda}\cdot x+\varphi _o \right )


Skriv et svar til: Bølger - Tidsbillede vs Øjebilksbillede

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.