Matematik

Optimering

23. juni 2014 af nic6911 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej.

Jeg har en lille optimeringsopgave som jeg simpelthen ikke kan knække. Jeg tror den er ret simpel, men jeg kan ikke se løsningen for mig..

Det ser ud som følger:

(16,85/x+3,37)-(14,25/x+2,85)=y, hvor jeg søger den x der giver maksimal y.

Er der en herinde der kan guide mig i den rigtige retning. Jeg ved jeg kan tegne det og se noget grafisk, men jeg vil gerne have en matematisk metode.

På forhånd tak!


Svar #1
23. juni 2014 af nic6911 (Slettet)

.


Brugbart svar (1)

Svar #2
23. juni 2014 af hesch (Slettet)

Du skal finde  y '  = dy/dx.

De steder, hvor dy/dx = 0, er der enten (lokalt) minimum eller maximum.

Undersøg disse steder for bestemmelse af maksimal y-værdi.

PS:  Jeg fornemmer, at fx "x + 3,37" skal stå i parantes


Svar #3
23. juni 2014 af nic6911 (Slettet)

Ok, det ringer en klokke det der! Nu ved jeg hvor jeg skal starte :) tak!


Skriv et svar til: Optimering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.