Matematik

differens kofficient? hvad er det

24. juni 2014 af lalala1122 (Slettet) - Niveau: A-niveau

^^


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. juni 2014 af SuneChr

Det hedder differenskvotient, og er, hvad man kan kalde, forstadiet til differentialkvotienten, inden h → 0
(Nogen gange ser man   Δx i stedet for h , men gør ingen forskel).


 


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. juni 2014 af Andersen11 (Slettet)

Differenskvotienten er hældningskoefficienten for en sekant, der går gennem to punkter på grafen for funktionen f(x), nemlig de to punkter (x0 , f(x0)) og (x0+h , f(x0+h)) . Hældningskoefficienten er da

        \frac{\Delta y}{\Delta x}=\frac{f(x_{0}+h)-f(x_{0})}{(x_{0}+h)-x_{0}}=\frac{f(x_{0}+h)-f(x_{0})}{h}

som også er differenskvotienten for funktionen f(x) med udgangspunkt x0 og tilvækst h .


Svar #3
24. juni 2014 af lalala1122 (Slettet)

tusind taak :)


Skriv et svar til: differens kofficient? hvad er det

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.