Kemi

dobbeltpil?

05. august 2014 af nani1596 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Er der måske nogen der kan forklare mig dobbeltpilen?? er det pga. vand er en amfolyt og der er to reaktioner?? 

CH3COOH (l) + H2O (l) <-> CH3COO-(aq) + H3O+ (aq) 

På forhånd tak :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. august 2014 af mathon

det er på grund af den dynamiske ligevægt, hvor der pr. tid reagerer lige mange CH3COOH  og CH3COO-

                           CH_3COOH_{\, \left (aq \right )}\: \: +\: \: H_2O_{\, \left (l \right )}\: \: \rightleftharpoons \: \: CH_3COO{^{-}}_{\left (aq \right )}\: \: +\: \: H_3O{^{+}}_{\left ( aq \right )}


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. august 2014 af LubDub (Slettet)

Det er fordi æddikesyre er en svag syre. Den reagerer ikke fuldstændigt med vand, så der kan hele tiden findes reaktant og produkt i blandingen.

En stærk syre som f.eks. saltsyre reagerer fuldstændigt med vand, og her er pilen en anden

                                   HCl (aq)     +     H2O (l)     ----->     Cl-  (aq)     +      H3O+ (aq)


Svar #3
05. august 2014 af nani1596 (Slettet)

Super :) tak begge to :D


Skriv et svar til: dobbeltpil?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.