Kemi

Hjælp !?

08. august 2014 af salima2300 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa :) 

Jeg kan virkelig ikke finde ud af disse opgaver? Nogen der kan være søde at hjælpe mig med dem? :/ 

Reaktionsskemaer på stofformler:

     BaCl2 (aq)   +   K2SO4(aq)   →

    CuCl2(aq)   +   (NH4)3PO4(aq)   →

Her skal jeg skrive ionreaktionsskemaerne for de to reaktioner.? 

opgave 2. 

Kemisk mængdeberegning

Carbonylchlorid (COCl2, kaldes også phosgen) er en meget giftig gas, der blev brugt som giftgas under 1. verdenskrig, men som også kan bruges i produktionen af isoleringsmaterialer. Det fremstilles af carbonmonooxid og dichlor:

     CO (g)  + Cl2 (g)   "    COCl2 (g)

Hvor meget dichlor skal bruges for  lave 1,3 kg carbonylchlorid?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. august 2014 af mathon

Reaktionsskemaer på stofformler:

               BaCl2 (aq)   +   K2SO4 (aq)   →   BaSO4 (s)   +   2 KCl (aq)

                   3 CuCl2 (aq)    +    2 (NH4)3PO4 (aq)   →   Cu3(PO4)2 (s)    +   6 NH4Cl (aq)

Reaktionsskemaer på stofformler:

                        Ba2+ (aq)  +  SO42- (aq)     --->   BaSO4 (s)

                        3 Cu2+ (aq)  +  2 PO43- (aq)     --->   Cu3(PO4)2 (s) 


Svar #2
08. august 2014 af salima2300 (Slettet)

Tusinde tak Mathon!! Håber du kan hjælpe med de sidste :) Ville være en rigtig stor hjælp! 


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. august 2014 af mathon

opgave 2.

                                                                  CO (g)     +    Cl2 (g)     --->      COCl2 (g)
ækvivalente stofmængder:                       1 mol            1 mol                  1 mol      
                                                                28,01 g         70,91 g                98,92 g

antal mol carbonylchlorid
                                                n(COCl2) = (1300 g) / (98,92 g/mol) = 13,1419 mol
hertil kræves den
ækvivalente mængde dichlor:
                                                nCl2) = (13,1419 mol) · (70,91 g/mol) ≈ 931,89 g

                                               
 


Svar #4
08. august 2014 af salima2300 (Slettet)

Ahhh 


Svar #5
08. august 2014 af salima2300 (Slettet)

Tusinde tak!!! :) Du alt for hjælpsom! 


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. august 2014 af LubDub (Slettet)

                                                n(Cl2) = n(COCl2) = 13,14 mol

                                                m(Cl2) = (13,14 mol) · (70,91 g/mol) = 931,9 g


Svar #7
08. august 2014 af salima2300 (Slettet)

Mange Tak :) 


Brugbart svar (0)

Svar #8
08. august 2014 af mathon

#0
     Brug en dækkende overskrift frem for det gentagne HJÆLP.


Svar #9
08. august 2014 af salima2300 (Slettet)

Det skal jeg nok gøre til næste gang :) Det bare så længe siden jeg har anvendt studieportalen. 


Skriv et svar til: Hjælp !?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.