Matematik

LIGNINGER

12. august 2014 af fiiiiiie (Slettet) - Niveau: 9. klasse
Er så dårlig til ligninger... Er der nogle som kan hjælpe mig? Hehe


Spørgsmålene er følgende:

Find x

X*4*28 / 25*16 = 112

4800*x*30 / 100*360 = 560

5000*18/x = 800

5(3x+4) + 3(2x-1) = 24

Håber i kan hjælpe mig

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

Det hele er gnidret sammen. Måske mener du disse ligninger

1) x*4*28 / (25*16) = 112

2) 4800*x*30 / (100*360) = 560

3) 5000*18/x = 800

4) 5(3x+4) + 3(2x-1) = 24

I 1) - 3) kan man gange og dividere med passende tal (forskellig fra 0) på hver side, så man får isoleret x.

I 4) ganger man parenteserne ud og trækker sammen og isolerer x.


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. august 2014 af mathon

Skriv ligningerne ordentligt.


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. august 2014 af mathon

1)
            \frac{x\cdot {\color{Red} 16\cdot 7}}{25\cdot 16}={\color{Red} 16\cdot 7}

            \frac{x}{100\cdot 4}=1

            x=400


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. august 2014 af mathon

2)          \frac{3\cdot 16\cdot 100\cdot 3\cdot 10}{100\cdot 10\cdot 3\cdot 3\cdot 4}\cdot x=16\cdot 35

            \frac{1}{4}\cdot x=35

            x=35\cdot 4=70\cdot 2=140


Skriv et svar til: LIGNINGER

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.