Matematik

Ligning

16. august 2014 af Yeew (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Løs ligningen: x-3=5x-7 ,,,

x-3=5x-7

-7-3=5x-x

-10=4x

=¨-2,5 , Er resultatet ikke fokert, hvis det er, hvordan gør jeg så?


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

Resultatet er forkert, hvilket du selv ville kunne konstatere ved at gøre prøve i den oprindelige ligning. Man skal lægge 7 til på hver side, i stedet for som du gør at trække 7 fra på venstre side og lægge 7 til på højre side. Man skal gøre det samme konsistent på hver side af lighedstegnet.


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. august 2014 af SuneChr

SP 1708140159.PNG

Vedhæftet fil:SP 1708140159.PNG

Svar #3
17. august 2014 af Yeew (Slettet)

Hvad med den her ligning, 13=2x+1

1-13=2x

-12=2x

-6, men når jeg ganger med -6 så giver resultatet ikke 13, og jeg kan ikke få resultatet til at give 6


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. august 2014 af SuneChr

Træk først 1 fra på begge sider
Dividér derefter med 2 på begge sider.


Svar #5
17. august 2014 af Yeew (Slettet)

Men burde man ikke sige 1-13 i stedet for 13-1


Brugbart svar (0)

Svar #6
17. august 2014 af SuneChr

Hvis du siger  (1 - 13)  skal de  (2x)  over på venstre side, så der kommer til at stå
- 2x = 1 - 13   som er det samme som   13 - 1 = 2x


Brugbart svar (0)

Svar #7
17. august 2014 af SuneChr

Når et led bæres over lighedstegnet, skifter leddet fortegn.
a + b - c = d - e + f    ⇒    b + e - f = c + d - a


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.