Matematik

vektorer

16. august 2014 af Sneharusha (Slettet) - Niveau: A-niveau

Er der nogle som vil hjælpe mig med denne opgave. Har lavet a'eren, hvor resultat bliver 2,66. 

Screen Shot 2014-08-16 at 20.25.51.png


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

Benyt udtrykket for projektionen af en vektor på en anden

        ba = (ba/|a|) a/|a|

Man kender (ba) = 5, |a| blev beregnet i a), og a/|a| = [1 ; 0] .


Svar #2
16. august 2014 af Sneharusha (Slettet)

Til at astatye med havde jeg sagt noget ala det du har skrevet:  ba = a•b/ |a|. Men forstår ikke det sidste du har skrevet.


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Da

        cos(v) = (ab) / (|a||b|)

er

        ba/|a| = |b|·cos(v) ,

        ba = |b|·cos(v) a/|a| = 2·cos(20º) [1 ; 0] .

Vektoren a/|a| ses af figuren at være en enhedsvektor pegende i x-aksens positive retning.


Svar #4
17. august 2014 af Sneharusha (Slettet)

Hmm, har stadig vandskligheder med at forstå det sidste  altså ba = |b|·cos(v) a/|a| = 2·cos(20º) [1 ; 0]. Og hvordan kan det være (eller hvordan kan man de af figren) at a/|a| er en enhedsvektor? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. august 2014 af peter lind

En vektor delt med dens længde er altid en enhedsvektor. Af figuren fremgår det at a peger i x's positive retning, hvorfor a/|a| = (1, 0)


Skriv et svar til: vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.