Matematik

Brøk regning

17. august 2014 af Emilbros11 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hey! 

Jeg skal +, - og * med brøker men der er kommatal i brøkerne... Hvordan udregner jeg det. 

F.eks.   1,4/7,2 - 5,3/7,2
Det regnestyk skal give -39/72... Hvordan bliver det til et helt tal fra kommatallene? 

Tak for hjælpen på forhånd! 


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. august 2014 af SuneChr

Man har
\frac{1,4}{7,2}-\frac{5,3}{7,2}=\frac{1,4\cdot 10}{7,2\cdot 10}-\frac{5,3\cdot 10}{7,2\cdot 10}=\frac{14-53}{72}
Der kan forkortes med 3 i den udregnede brøk.


Skriv et svar til: Brøk regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.