Matematik

Monotoniforhold

24. august 2014 af mira4100 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej! 

Jeg har funktioen g(x)=x^2+2x-1 som jeg skal bestemme monotofniforhold over. den afledte funktion får jeg til g'(x)=2x+2 og når jeg så sætter denne lig 0 og beregner x i solve, får jeg x=-1

Det forstår jeg ikke. Har prøvet at tegne grafen og den har to skæringer med x-aksen og ingen af dem går gennem -1. Opgaven er uden hjælpemidler, så jeg kan kke bruge grafen til noget..

Kan nogen hjælpe? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. august 2014 af peter lind

Det skal den heller ikke. Det er g'(x) der er 0 for x=-1 ikke g(x). Du skal bruge at for g'(x) > 0 er g(x) voksende. For g'(x)<0 er g(x) aftagende. For g'(x) = 0 er der et ekstremum, her toppunktet for parablen


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. august 2014 af Soeffi

Du kan også benytte, at der for en funktion y = ax2 + bx + c, gælder, at når a>0 (hvilket gælder her, da a=1) vil den aftage for x mindre end x-værdien i toppunktet og vokse for x større end x-værdien i toppunktet.

X-værdien for toppunktet er fundet til -1, dvs:
x < -1: g er aftagende
x > -1: g er voksende.


Svar #3
30. august 2014 af mira4100 (Slettet)

Jeg fandt ud af det selv men tak for jeres svar :) 


Skriv et svar til: Monotoniforhold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.