Matematik

Lægge 3 brøker sammen

24. august 2014 af Maria10101 (Slettet) - Niveau: C-niveau
Hej, er der nogle, som vil hjælpe mig med at lægge de her 3 brøker sammen. Jeg ved ikke, hvordan man regner det ud.

Brugbart svar (1)

Svar #1
24. august 2014 af mathon

anvend fællesnævner


Svar #2
24. august 2014 af Maria10101 (Slettet)

Her er brøken

Svar #3
24. august 2014 af Maria10101 (Slettet)

..
Vedhæftet fil:image.jpg

Brugbart svar (1)

Svar #4
24. august 2014 af LeonhardEuler

Forlæng brøkerne


Brugbart svar (1)

Svar #5
24. august 2014 af mathon

          \small \frac{1}{3}+\frac{1}{2}+\frac{1}{6}                          fællesnævner er \small \small \small 6

          \small \small \frac{1\cdot 2}{3\cdot 2}+\frac{1\cdot 3}{2\cdot 3}+\frac{1}{6}

          \small \small \frac{2}{6}+\frac{ 3}{6}+\frac{1}{6}                          på fælles brøkstreg

          \small \small \frac{2+3+1}{6}=\frac{6}{6}=1


Svar #6
24. august 2014 af Maria10101 (Slettet)

Tak

Skriv et svar til: Lægge 3 brøker sammen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.