Matematik

Potensfunktion

24. august 2014 af groenholt (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg håber en af jer kan hjælpe mig med den her lille opgave

Om en potensfunktion med forskriften f(x)=2x3,5

hvor mange procent vokser f(x) med når x vokser med 10%

Tak på forhånd 


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. august 2014 af SuneChr

f (1,1x) = 2(1,1x)3,5 = 1,13,5·f (x)
Gå nu videre herfra.


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. august 2014 af mathon

                                     \small 1+r_y=\left ( 1+r_x \right )^{a}


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. august 2014 af 123434 (Slettet)

Min løsning

f(1)=2*13,5=2

f(1,1)=2*1,13,5=2,79

(2,79-2)/2*100%=39,5%


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

Det er kun tilnærmelsesvist korrekt, fordi du runder af i mellemregningerne.

Benyt i stedet udtrykket i #2, der er afledt af fremgangsmåden i #1.


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. august 2014 af 123434 (Slettet)

2#

Hvad står ry og rx for?


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#5

De står for de relative ændringer i hhv. y og x.


Skriv et svar til: Potensfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.