Dansk

Hvor går grænsen? HJÆLP Klumme Please hjælp mig

26. august 2014 af TheMazeX - Niveau: 9. klasse

Hej jeg er lidt i tivil om det her er en klumme. Og jeg er også gå lidt i stå så jeg håber at i vil hjælpe mig i gang. Jeg vil også vide om hvor god den er. Og måske hvilken karaktere jeg kunne får få den. Jeg går i 8.klasse.

Her er en lille bid af min klumme som jeg tror er en.

En lørdag aften gik jeg en tur ned ad Søndergade med mine venner. En dejlig sommeraften med fred, rolige og afslappede mennesker i byen, som nød at have weekend, men så nåede vi den skør kvarter hvor alt startet. Det var som om at gå en i en losseplads. Lugten af alkohol, spiritus og bræk følte næsen. Der kom en lille pige, der sagde til mig: ”Fucking gamle sure dyr” selvom jeg nu var kun 22 år gammel. Ved den ene side af kvarteret var der skøre teenager som tørner rundt som tosser og kalder andre folk mærkelige ting som F.eks. ”Fuck dig, svin, bøsse osv. Selvom de har nok   max har drukket en øl eller to blev de så stive at de ikke engang kunne stå på deres eget ben, bare fordi at det er sejt at være fuld.


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. august 2014 af Ganymedes

"afslappende mennesker"

"men så nåede vi den skør kvarter hvor alt startet" - Giver absolut ingen mening for læseren? Mener du: "Men så nåede vi til det skøre kvarter, hvor alt startede"?

"spiritus og bræk" - At sige "spiritus og alkohol" er det samme som at sige: "Du er sjov og morsom".

"fyldte næsen"

"selvom jeg nu kun var"

"teenager som tørnede"

"og kaldte andre folk"

"Selvom de har nok   max har drukket en øl eller to blev de så stive at de ikke engang kunne stå på deres eget ben, bare fordi at det er sejt at være fuld." - Rent talesprog, skriv den om.

Der er desuden også en del komma- og få andre grammatiske fejl (dem må du selv finde og rette).

En klumme er en enkelt persons mening om et aktuelt hverdagsproblem. Gennem klummen skal læseren gerne lære nye sider af netop det emne, gerne med en strejf af humor. Selve teksten skrives selvfølgelig subjektivt, men uddraget af din tekst er næsten direkte arrogant, særligt sidste sætning.

Her finder du gode eksempler på klummer: http://jyllands-posten.dk/opinion/klumme/


Brugbart svar (1)

Svar #2
29. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#1

"afslappede mennesker" er helt fint. Hvis de er "afslappende", er det enten fordi ve virker afslappende på fortælleren, eller fordi de er i færd med at lave afslappende øvelser.

"teenagere som tørnede"


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. august 2014 af Stygotius

(Ved) På den ene side af kvarteret  

var der skøre teenagere som (tørner) tørnede rundt som tosser og (kalder) kaldte 

Selvom de har nok  (max har) havde drukket max. (en) én øl........

eller to (blev) var de så stive at de ikke engang kunne stå på deres (eget) egne ben(, bare) fordi (at) det er sejt at være fuld.


Skriv et svar til: Hvor går grænsen? HJÆLP Klumme Please hjælp mig

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.