Matematik

Tangent

27. august 2014 af lglglgmama (Slettet) - Niveau: B-niveau

En funktion er givet ved forskriften f(x) = 1/3*x- x- 8x + 1/4. 

- Bestem ved beregning de to værdier af x, hvor grafen for f(x) har en vandret tangent


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

Beregn først forskriften for den afledede funktion f '(x) og løs så ligningen

        f '(x) = 0 .


Svar #2
27. august 2014 af lglglgmama (Slettet)

Det er med ingen hjælpemidler, så hvordan forventer du at jeg skal beregne det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. august 2014 af mathon

        \small \small f{\, }'(x)=\frac{1}{3}\cdot 3\cdot x^{3-1}-2\cdot x^{2-1}-8\cdot 1\cdot x^{1-1}=0

                           \small x^2-2x-8=0

                         …


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

Differentier funktionen. Det er ganske simpelt og gøres uden hjælpemidler.

Ligningen

        f '(x) = 0

er en simpel 2.-gradsligning, hvor man let kan beregne de eksakte rødder.


Skriv et svar til: Tangent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.