Matematik

ligninger

29. august 2014 af Karare - Niveau: 10. klasse

Hej håber det nogen der kan hjælpe mig --- 

Et antal personer skal deles ligeligt om at betale et beløb. Hvis hver person betaler 870 kr. mangler der 20 kr. i at beløbet er betalt. Betaler hver person 880 kr. overstiger betalingen beløbet med 40 kr. Find beløbet


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. august 2014 af Drunkmunky (Slettet)

Du har, at 870*p=b-20 og 880*p=b+40 hvor p er antallet af personer og b er beløbet. Disse ligninger kan du løse for at finde beløbet.


Svar #2
29. august 2014 af Karare

ja ok prøve at se den her jeg nemlige skrevet det på et andet måde 

X*870 = y – 20 X *880 = y + 40


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. august 2014 af mathon

        antal personer er x
                          

                                  beløb
                             x · 870 + 20 = x • 880 - 40

                             10·x = 60
                              x = 6

     beløb = x · 870 + 20 = 6 · 870 + 20 = 5240


Svar #4
29. august 2014 af Karare

ja har lavet den men tak ven... tak tak 


Svar #5
29. august 2014 af Karare

hvad så med y det bliver til 5240 det er jo to ligniner med to ubekendt.. 


Brugbart svar (0)

Svar #6
29. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#5

Ja, det blev kaldt "beløb" i #3.


Svar #7
29. august 2014 af Karare

ja det ved jeg godt men du har ikke skrevet y er lige med 5240... 


Brugbart svar (0)

Svar #8
29. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#7

"y" indgår slet ikke i ligningerne i #3. I stedet konkluderer #3, at beløbet er lig med 5240 .


Svar #9
29. august 2014 af Karare

men kan du forklare mig lidt hvordan har jeg så svaret på opgaven er det 6 eller 5240.. 

jeg ved jeg sprøger for meget men nu gøre du mig forvirret, jeg har skrevet i mit papir at y er 5240 og x er 6 

og jeg har indsættet de her to tal i ligningen altså en af gangen selvfølige. ved ikke hvordan kan man fortolke svaret tak på forhånd... 


Brugbart svar (0)

Svar #10
29. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#9

Spørgsmålet i opgaven drejer sig om at finde beløbet. Beløbet er 5240. Antallet af personer er 6. Læs forklaringen til de ubekendte p og b i #1.


Svar #11
29. august 2014 af Karare

x*870=y-20                         indsætter 6 i x 

6*870=y-20

5220=y-20

5220+20=y

y=5240 

det er såden jeg har gjort 


Brugbart svar (0)

Svar #12
29. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#11

Ja, det er jo også sådan det er gjort i #3.


Skriv et svar til: ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.